Prešovčan obvinený z drogovej trestnej činnosti.Mladí zlodeji skončili v policajnej cele.

18.06.2010 Celý región

Prešovčan obvinený z drogovej trestnej činnosti: Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo ...
Obvinený muž si zadovážil a prechovával presne nezistené množstvo sušenej vňate rastliny rodu Cannabis (konope). V stredu 16.06.2010 v čase okolo 18.00 h vo Veľkom Šariši v blízkosti nástupišťa železničnej stanice pripravil a ponúkol 17 ročnému miestnemu dievčaťu marihuanovú cigaretu, ktorú spolu s ňou vyfajčil. Následne však dievčaťu byť zle, rozbolela ju hlava, triasli sa jej ruky a nohy, preto ju jej kamarátka odprevadila domov, kde jej príbuzní privolali rýchlu záchrannú pomoc. ktorá ju odviezla do nemocnice. Tu bola hospitalizovaná a laboratórnym vyšetrením jej moču bola zistená prítomnosť THC. Spolu zo záchranármi prišla k dievčaťu do Veľkého Šariša aj policajná hliadka, ktorá na mieste zadržala obvineného. Pri bezpečnostnej prehliadke vytiahol obvinený dve zatavené striekačky s hnedou kryštalickou látkou. Po vykonaní narkotestu táto látka vykazovala prítomnosť amfetamínu. Policajti Prešovčana predviedli na políciu, umiestnili do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia spracovali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Taktiež bola zaistená látka zo striekačiek, ktorá bude zaslaná na expertízu.

Mladí zlodeji skončili v policajnej cele:
Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže trom mladíkom (17, 17, 19 r. ) z obce Sedliská (okr. Vranov n/Topľou) a jednému (22 r. ) z Vranova n/Topľou.
Obvinení v noci z 13. na 14.5.2010 vykonali tri krádeže v domoch v obci Továrne, okr. Vranov n/Topľou. Z prvého ukradli medené káble s koncovkami, z druhého ručný vozík a elektrické káble s koncovkami a z tretieho rôzne potraviny. O niekoľko dní neskôr traja z obvinených išli kradnúť do obce Hencovce, okr. Vranov n/Topľou. 26.5. 2010 v čase okolo 3:10 h vnikli na pozemok jedného z rodinných domov, kde zo skladu náradia ukradli dva bicykle. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 888. - €. Všetkých štyroch policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na ich vzatie do väzby.
 

Vyberte región